Entrants i plats principals

Suquet de rap

El rap, és un peix molt apreciat a la cuina i dels més utilitzats a la cuina catalana. Ens dona moltes sortides culinàries; el podem fer al vapor, bullit, rostit, fregit, saltat a la paella... Del rap ho aprofitarem tot, el cap per a fer sopes o caldos de peix, la carn del tronc (que és la més...

Filet de porc amb la seva salsa

Del porc ho podem aprofitar tot, de la carn s'obtè el pernil i la cansalada, entre d'altres peces com les llonses o el filet. Amb la carn, el greix, diversos òrgans, l'intestí i la sang es poden preparar embotits, com la botifarra, el xoriço, la sobrassada o el fuet. És considerada, per la unió...

Pastís de patata i carn

Aquest pastís és boníssim. No requereix de gaire elaboració i el podrem fer en grans quantitats per els sopars o dinar familiars, segur que agradarà a tots! Les quantitats que us proposem són orientatives, dependrà de la mida del motlle que volguem utilitzar.   INGREDIENTS  ( més o menys...

Amanida de formatge de cabra i vinagreta de fruits secs

Per aquesta amanida hem triat enciams tipus Trocadero i Fulla de roure, gràcies al seu característic gust dolcenc aconseguirem un bon maridatge amb tots els altres ingredients que composen aquesta amanida. No especifiquem quantitats ja que cada persona agrairà més un producte o un...

Pollastre a l'ast

El pollastre a l'ast és una preparació típica de la gastronomía catalana. Tot i que normalment es cou amb brases o foc directe i atravessat amb un pal, també podem coure'l al forn de manera molt senzilla i amb un final espectacular. La seva guarnició per excel·lència són les patates fregides;...

Cananes amb ceba

Les cananes són els parents pobres de la família dels cefalòpodes. Tenen una gran semblança als calamars i els podem fer de moltes maneres. Aquesta és una de les primeres receptes que em van ensenyar quan vaig començar en el món de la cuina, al restaurant Maria de Cadaqués de Palamós, amb el xef...

Cloïses al vi blanc

Quan cuinem marisc de clova, és molt importat purgar-los bé abans de començar a manipular-los. Si els deixem en aigua freda i sal abundant, treuran tota la sorra que puguin portar a dintre i quan les mengem no tindrem la textura desagradable que deixa la sorra. Les cloïses requereixen una cocció...

1 | 2 | 3 | 4 >>